GORENJE FS900E инструкция по эксплуатации онлайн - страница 19


Инструкция GORENJE FS900E для устройства пароварка содержит страницы на русском языке.

Размер файла: 937.06 kB. Состоит из 61 стр.


Вы можете скачать pdf файл этой инструкции: Скачать PDF


Предыдущая
Следующая
background image

 

20 

10cm free space around it to prevent overheating. 
Beware of the hot steam that comes out of the 
food steamer during steaming or when you 
remove the lid.When you check food, always use 
kitchen utensils with long handles. 
Always remove the lid carefully and away from 
you. Let condensation drip off the lid into the 
food steamer to avoid scalding. 
Always hold the steaming bowls by one of their 
handles when you stir hot food or remove it 
from the bowls. 
Do not move the food steamer while it is 
operating. 
Do not reach over the food steamer while it is 
operating. 
Do not touch the hot surfaces of the appliance. 
Always use oven mitts when you handle hot 
parts of the appliance. 
Do not place the appliance near or underneath 
objects that would be damaged by steam, such 
as walls and cupboards. 
Do not operate the appliance in the presence of 
explosive and/or flammable fumes. 
Never connect the appliance to a timer switch or 
remote control system in order to avoid a 
hazardous situation. 
There is a small sieve inside the water tank. If the 
sieve becomes detached, keep it out of the 
reach of children to prevent them from swallowing 
it. 

Automatic switch-off 

The appliance switches off automatically after the 
set steaming time has elapsed. 

Boil-dry protection 

This food steamer is equipped with boil-dry 
protection. The boil-dry protection automatically 
switches off the appliance if it is switched on when 
there is no water in the water tank or if the 
water runs out during use. Let the food steamer 
cool down for 10 minutes before you use it again. 

Electromagnetic fields (EMF) 

This Gorenje appliance complies with all 
standards regarding electromagnetic fields (EMF). 
If handled properly and according to the 
instructions in this user manual, the appliance is 
safe to use based on scientific evidence available 
today. 

Before first use 

1.)  Thoroughly clean the parts that come into 

contact with food before you use the appliance 
for the first time (see chapter ‘Cleaning’). 

2.)  Wipe the inside of the water tank with a damp 

cloth. 

Preparing for use 

1.)  Put the appliance on a stable, horizontal and 

level surface. 

2.)  Fill the water tank with water up to the 

maximum level through the water inlet (Fig. 2).

 

 

Only fill the water tank with water. Never put 
seasoning, oil, or other substances in the 
water tank. 

3.)  Place the drip tray on the water tank in the 

base 

.

 

Note: Never use the appliance without the drip 
tray. 
 
4.)  If desired, put dried or fresh herbs or spices on 

the flavour booster to add extra flavour to the 
food to be steamed 

.

 

 

Thyme, coriander, basil, dill, curry and 
tarragon are some of the exciting herbs and 
spices that you can put on the 

отсек

 

для

 

специй

. You can combine them with garlic, 

caraway or horseradish to enhance flavour 
without adding salt. We advise you to use 1/2 
to 3tsp of dried herbs or spices. Use more if 
you use fresh herbs or spices. 

 

For suggested herbs or spices for various 
types of food, see the food steaming table in 
chapter ‘Food table and steaming tips’. 

 
Tip: 
If you use ground herbs or spices, rinse the 
drip tray to wet the flavour booster. This prevents 
ground herbs or spices from falling through the 
openings of the flavour booster 

.

 

 
5.)  Put the food to be steamed in one or more 

steaming bowls and/or in the soup/rice bowl. 

 

Do not put too much food in the steaming 
bowls. Arrange the food with ample space 
between the pieces to allow maximum steam 
flow. 

 

Always place meat and poultry in the bottom 
steaming bowl, so that juices from raw or 
partially cooked meat or poultry cannot drip 
onto other foods. 

 

Place larger pieces of food and food that 
require a longer steaming time in the bottom 
steaming bowl. 

 

Put eggs on the egg holders to steam eggs 
conveniently (Fig. 3). 

6.)  Put one or more steaming bowls on the drip 

tray. If you want to use the soup/rice bowl, 
place it in the top steaming bowl. Make sure 
you place the bowls properly and that they do 
not wobble 

.

 

 

You do not have to use all 3 steaming bowls. 

 

The steaming bowls are numbered. You find 
the number on their handles.The top steaming 
bowl is no. 3, The middle steaming bowl is no. 
2 and the bottom steaming bowl is no. 1. 


Что удобнее для чтения книг?

Планшет
Электронная книга
Смартфон
Книга в бумажном переплёте
Не читаю книг

QR код manualbase.ru
©  2010- ManualBase.ru