VITEK VT-2602 W инструкция по эксплуатации онлайн - страница 4


Инструкция VITEK VT-2602 W для устройства --- содержит страницы на русском языке.

Размер файла: 997.94 kB. Состоит из 40 стр.


Вы можете скачать pdf файл этой инструкции: Скачать PDF


Предыдущая
Следующая
background image

4

 ENGLISH

BeFore You Start
milk

• 

You can use «raw» (fresh) milk, pasteurized or 
sterilized milk for yogurt making. 

• 

Yogurt  made  of  «raw»  (fresh)  or  sterilized  milk 
with added dry milk is thicker and heavier. Use 
sterilized  non-perishable  milk  to  prepare  thick 
yogurt with less fat content.

• 

You can use cow‘s or goat‘s milk to make cot-
tage cheese/ cheese. When you make cottage 
cheese of goat‘s milk, much whey is produced 
and finished product is thicker.

• 

Using  of  milk  from  different  manufacturers 
gives different results. Try different brands and 
sorts of milk to get the product that meets your 
requirements.

milk preparation

• 

The  temperature  of  milk  effects  the  yogurt/ 
cottage  cheese  preparation  time,  the  opti-
mal milk temperature is 40-43°(milk is hot, but 
doesn’t scorch).

• 

The  temperature  of  milk  must  not  exceed  40-
43°,  otherwise  lactobacteria,  used  for  yogurt/ 
cottage cheese making, will die.

• 

Heat  the  sterilized  milk  to  40-43°С  to  reduce 
yogurt preparation time and improve the qual-
ity of the finished product.

• 

Bring «raw» (fresh) and pasteurized milk to boil 
and keep boiling for several minutes, then let it 
cool down to 40-43°.

• 

Skim off the milk foam after boiling.

Ferment for yogurt preparing

• 

As  ferment  you  can  use  manufactured  natu-
ral yogurt with the content of lactobacteria not 
less than 100 mln per 100 g.  per 100 g. 

• 

It is desirable that the yogurt used as ferment 
is  of  the  same  fat  content  with  the  milk.  Oth-
erwise  the  whey  can  separate  that  will  impair 
the  quality  and  consistency  of  the  finished 
products.

• 

Mix the yogurt (100 g per 1 l milk) carefully with 
prepared milk and pour it into the cups (7).

• 

You can use special ferment, that you can buy 
at the pharmacy and healthy food shops. Fer-
ment usually looks like dry mix. Dissolve the dry 
ferment  in  a  small  amount  of  milk,  then  mix  it 
with the rest of milk.

• 

You can use the yogurt made by yourself as fer-
ment for the next portion. Keep this ferment in 
the  fridge  for  no  longer  than  7  days.  You  can 
use  the  ferment  made  by  yourself  repeatedly 
for up to 8 times.

Ferment for cottage cheese preparing

• 

Use  fresh  cottage  cheese  as  ferment  (100  g 
cottage  cheese  per  1  l  milk)  Stir  the  cottage 
cheese with some milk first, then pour the re-
maining  milk  and  mix  them  thoroughly.  The 
quality of the product depends on homogene-
ity of milk and cottage cheese mixture.

• 

You can add 1 tablespoonful of lemon juice to 
accelerate the whey separation process.

• 

You  can  use  the  ferment  made  by  your-
self  repeatedly  for  up  to  5  times.  Keep  the 
ready ferment in the fridge for no longer than 
7 days.

• 

You  can  also  use  special  ferments  (renin,  ren-
net extract etc.), that you can buy at the phar-
macy and healthy food shops, to make cottage 
cheese.  

Cookware

• 

All the cookware used for yogurt making should 
be sterile. Scald the lids (6, 9), cups (7), pots 
(8) and baskets (10), as well as a saucepan for 
boiling milk, spoons and kitchen.

Preparation time

– 

If  you  use  warm  milk  with  necessary  amount 
of  ferment,  average  yogurt  preparation  time 
is 6 hours.

– 

If  you  use  colder  milk,  the  yogurt  preparation 
time increases up to 8-10 hours.

– 

If  you  didn‘t  use  enough  ferment,  the  yogurt 
preparation  time  can  increase  up  to  10-12 
hours.

– 

Average cottage cheese preparation time is 10-
14 hours. If you use the cottage cheese previ-
ously made in the yogurt maker as ferment, the 
cottage  cheese  preparation  time  can  reduce  
to 8-10 hours.

– 

Extremely low temperature in the room can in-
crease the preparation time.

Note

• 

You  can  set  the  preparation  time  within  the 
range from 1 to 19 hours.

• 

The  remaining  cooking  time  will  be  shown  on 
the display (4) in hours during the preparation.

– 

Keep the  yogurt prepared in the yogurt maker 
in the fridge for about 2 hours. 

Storage life 

• 

Storage  life  of  ready  cultured  milk  foods  de-
pends  on  conditions  of  fermentation  (quality 
of milk, cleanness of the cookware used etc.,), 
storage conditions and used milk.

• 

Average storage life of prepared yogurt or cot-
tage cheese is no longer than 7 days.

PreParatIoN oF Yogurt (basic recipe)

– 

Prepare milk.

VT-2602_IM.indd   4

21.03.2013   13:00:40


Что удобнее для чтения книг?

Планшет
Электронная книга
Смартфон
Книга в бумажном переплёте
Не читаю книг

QR код manualbase.ru
©  2010- ManualBase.ru