NORD NRB 139-832 инструкция по эксплуатации онлайн - страница 15


Инструкция NORD NRB 139-832 для устройства холодильник содержит страницы на русском языке.

Размер файла: 1.86 MB. Состоит из 30 стр.


Вы можете скачать pdf файл этой инструкции: Скачать PDF


Предыдущая
Следующая
background image

46

Produsele destinate pentru congelare trebuie plasate pe raftul CC, deschiz

â

nd storul 5, 

ş

i amplasate 

astfel, 

î

nc

â

t ele s

ă

 ocupe c

â

t mai mult spa

ţ

iu.

!

Aten

ţ

ie!  Storul  se  deschide  u

ş

or,  dac

ă

  de  tras  u

ş

or 

î

n  sus,  apoi 

î

nspre  sine. 

Î

n  scopul 

evit

ă

rii deterior

ă

rii nu aplica

ţ

i efort mare la deschiderea storului.

Urm

ă

toarea por

ţ

ie de produse pentru congelare se recomand

ă

 de plasat la scurgerea a 24 

ore la fel pe raftul C

С

, repartiz

â

nd 

î

n prealabil produsele congelate anterior mai jos 

î

n co

ş

uri.

i

Respecta

ţ

i termenii de p

ă

strare a produselor 

 nite congelate procurate din magazin (termenii sunt 

indica

ţ

i pe ambalaj).

Termenii recomanda

ţ

i de p

ă

strare a produselor 

î

n CC congelate 

î

n condi

ţ

ii casnice:

- pentru produse grase 

ş

i s

ă

rate – p

â

n

ă

 la trei luni;

- pentru produse dup

ă

 prelucrarea culinar

ă

 

ş

i produse cu con

ţ

inut mic de gr

ă

sime – p

â

n

ă

 la jum

ă

tate 

de an;

- pentru produse de post – p

â

n

ă

 la un an.

i

Î

n cazul 

î

ntreruperilor de energie 

î

n re

ţ

ea pentru o perioad

ă

 de timp mai 

î

ndelungat

ă

 dec

î

t cea 

speci

 cat

ă

 

î

n pl

ă

cu

ţ

a cu datele tehnice, alimentele decongelate trebuie consumate 

î

ntr-un timp c

î

mai restr

î

ns sau supuse imediat unui tratament termic 

ș

i, dup

ă

 r

ă

cire, s

ă

 

 e re-congelate.

6.6.3 Pentru  preg

ă

tirea  ghe

ţ

ii  combustibile  umple

ţ

i cu  ap

ă

  forma pentru ghea

ţă

  4  (

 gura B.1) 

ş

instala

ţ

i-o 

î

n CC.

Î

nghe

ţ

ata 

ș

i  cuburile  de  ghea

ţă

  nu  trebuie  consumate  imediat  dup

ă

  ce  au  fost  scoase  din  CC, 

deoarece, aceasta poate provoca deger

ă

turi ale cavit

ăţ

ii bucale.

!

6.7 La plasarea produselor 

î

n CF 

ş

i CC respecta

ţ

i urm

ă

toarele reguli:

- r

ă

ci

ţ

i produsele 

 erbinte p

â

n

ă

 la temperatura de camer

ă

;

- pentru a preveni transmiterea mirosului de la un produs la altul 

ş

i uscarea produselor, le 

p

ă

stra

ţ

î

n ambalaj (lichizi – 

î

n vesel

ă

 bine 

î

nchis

ă

);

- uleiurile vegetale 

ş

i gr

ă

simea nu trebuie s

ă

 nimereasc

ă

 pe piesele din mas

ă

 plastic

ă

 ale aparatului 

frigori

 c 

ş

i pe etan

ş

orul u

ş

ii (deoarece aceste piese pot deveni poroase);

î

n scopul evit

ă

rii 

î

nghe

ţă

rii produselor, nu le rezema

ţ

i str

â

ns de peretele posterior al CF;

- se interzice plasarea 

î

n aparatul frigori

 c a alcaliilor, acizilor, preparatelor medicinale f

ă

r

ă

 ambalaj 

ermetic, substan

ţ

e in

 amabile 

ş

i explozibile; 

- nu se permite p

ă

strarea produselor lichide 

î

n ambalaj de sticl

ă

 

î

n CC.

 7  

Î

NTRE

Ţ

INEREA APARATULUI FRIGORIFIC 

7.1 

Î

n aparatul frigori

 c este prev

ă

zut

ă

 

î

ndep

ă

rtarea automat

ă

 a stratului de z

ă

pad

ă

 de pe peretele 

posterior al CF.  Aceasta 

î

nseamn

ă

 c

ă

 de 

 ecare dat

ă

 

î

n perioada opririi compresorului (CF) peretele 

posterior se acoper

ă

 cu pic

ă

turi de ap

ă

 care se scurge

î

n ori

 ciul de pe deversorul format pe peretele 

posterior  al  CF 

ş

i  pe  deversorul  1  (

 gura 

В

.3)  –

î

n  vasul  cu  apa  dezghe

ţ

at

ă

  2amplasat  pe  corpul 

compresorului 3 unde ea se evapor

ă

 pe contul c

ă

ldurii compresorului 

ş

i mediului ambiant. O asemenea 

dezghe

ţ

are periodic

ă

 a stratului de z

ă

pad

ă

 

î

n CF este obligatorie 

ş

i serve

ş

te drept dovad

ă

 a func

ţ

ion

ă

rii 

normale a aparatului frigori

 c.

Dac

ă

 s-a produs 

î

nfundarea sistemului de scurgere a apei dezghe

ţ

ate 

ş

i apari

ţ

ia acesteia 

î

n CFeste 

necesar de efectuat sp

ă

larea sistemului. Trage

ţ

ideversorul 1  (

 gura 

В

.4) din vasul cu ap

ă

 dezghe

ţ

at

ă

 

2,  pune

ţ

i sub acesta orice vas voluminos 

ş

î

ncet turna

ţ

i 200 g de ap

ă

 cald

ă

 

î

n ori

 ciul de pe peretele 

posterior al CF (se poate de folosit para medical

ă

). Repeta

ţ

i aceast

ă

 opera

ţ

ie de c

â

teva ori, p

â

n

ă

 ce apa 

din vas nu va deveni curat

ă

. Instala

ţ

i deversorul 

î

n loca

ş

ul vasului cu ap

ă

 dezghe

ţ

at

ă

 2.

Î

n scopul evit

ă

rii dezghe

ţă

rii sistemului deversorului se recomand

ă

 de efectuat aceast

ă

 procedur

ă

 

1 - 2  ori pe an.

7.2 La formarea unui strat nesemni

 cativ de z

ă

pad

ă

 pe pere

ţ

ii interiori 

ş

i pe raftul CF, acesta trebuie 

î

nl

ă

turat f

ă

r

ă

 a combina aceast

ă

 opera

ţ

ie cu dezghe

ţ

area CC.

!

Se interzice folosirea obiectelor ascu

ţ

ite din metal pentru 

î

nl

ă

turarea stratului de z

ă

pad

ă

7.3 Dac

ă

 s-a format un strat dens de z

ă

pad

ă

 cu grosimea mai mare de 5 mm (se determin

ă

 

vizual), frigiderul trebuie deconectat pentru dezghe

ţ

are.

Dezghe

ţ

area CC este de dorit s

ă

 se realizeze 

î

n acel timp c

â

nd 

î

n frigider sunt pu

ţ

ine produse 

ş

i s

ă

 

 e combinat

ă

 cu cur

ăţ

area general

ă

 a aparatului frigori

 c.

S

ă

 realiza

ţ

i dezghe

ţ

area 

î

n urm

ă

toarea ordine:

- deconecta

ţ

i aparatul frigori

 c de la re

ţ

ea;

-  scoate

ţ

i  co

ş

urile  6,  7    (

 gura  B.1)  din  CC, 

î

nveli

ţ

î

n  c

î

teva  straturi  de  h

î

rtie  produsele  de  pe 

raftul CC 

ş

i plasa

ţ

i-le 

î

ntr-un loc r

ă

coros, deoarece, cre

ş

terea temperaturii produselor congelate poate 

mic

ş

ora termenul de p

ă

strare al acestora;

- l

ă

sa

ţ

i u

ş

a C

С

 deschis

ă

, deschide

ţ

i storul 5 

î

n frigiderul (

 gura 

В

.1).

Timpul dezghe

ţă

rii poate 

  redus, dac

ă

 ve

ţ

i pune 

î

n C

С

 un vas cu ap

ă

 

 erbinte (60 - 70

0

С

). Pentru 

a nu deteriora evaporatorul, vasul trebuie plasat cu aten

ţ

ie.

i

Not

ă

 - 

Pentru  a  scoate co

ş

urile  6 

ş

i 7 (

 gura 

В

.1) este  necesar  de a  le  tras p

â

n

ă

 la sf

â

r

ş

it 

ş

i, 

ridic

â

nd partea din fa

ţă

, de scos din dulap. 

Î

n scopul evit

ă

rii co

ş

urilor pe ele sunt prev

ă

zu

ţ

 xatori 

suplimentari.

7.4 La sf

â

r

ş

itul dezghe

ţă

rii 

î

ndep

ă

rta

ţ

i apa din CC cu ajutorul buretelui sau 

ş

erve

ţ

elului moale 

ş

MOL

RUS

15

6.1

  

Холодильник

-

морозильник

 

разделен

 

на

 

две

 

камеры

холодильную

 (

ХК

и

 

морозильную

 

(

МК

).  

6.2

  

На

 

боковой

 

внутренней

 

стенке

 

ХК

 

находится

 

плафон

 

освещения

 11 (

рисунок

 

Б

.1) 

с

 

ручкой

 

датчика

-

реле

 

температуры

,   

электрической

 

лампочкой

 

и

 

выключателем

Лампочка

 

включается

 

автоматически

 

при

 

открывании

 

двери

 

ХК

 

и

 

выключается

 

при

 

ее

 

закрывании

6.3

 

Включение

 

в

 

сеть

 

холодильного

 

прибора

 

производится

 

вилкой

 

шнура

 

питания

.   

Ручка

   

датчика

-

реле

  

при

   

этом

   

должна

   

быть

   

в

   

положении

 “

выключено

”. 

Включение

 

в

 

работу

 

осу

-

ществляется

 

поворотом

 

этой

 

ручки

 

по

 

часовой

 

стрелке

который

 

сопровождается

 

легким

 

щелч

-

ком

В

 

момент

 

пуска

 

и

 

остановки

  

прибора

  

возможен

  

незначительный

  

шум

.

ВНИМАНИЕ

Повторное

  

включение

 

холодильного

 

прибора

 

в

 

электросеть

 

необходи

-

мо

 

производить

 

не

 

ранее

чем

 

через

 3 - 4 

мин

 

после

 

его

 

отключения

.

 

После

 

установки

 

и

 

включения

  

холодильного

 

прибора

 

подождите

 2-3 

часа

  

для

  

уста

-

новления

  

рабочей

  

температуры

  

в

  

камерах

прежде

 

чем

 

загружать

  

в

  

них

  

свежие

  

или

  

замороженные

  

продукты

.

6.4

 

Регулирование

  

температуры

 

в

 

холодильнике

-

морозильнике

 

осуществляется

  

поворотом

  

ручки

 

датчика

-

реле

Понижение

 

температуры

 

задается

 

поворотом

 

ручки

 

по

 

часовой

 

стрелке

 

от

 

крайнего

 

левого

 

до

 

крайнего

 

правого

 

положения

.  

После

  

этого

  

температура

  

в

  

камерах

  

поддер

-

живается

  

автоматически

Температура

 

внутри

 

камер

 

также

 

зависит

 

от

 

температуры

 

окружающе

-

го

 

воздуха

частоты

 

открывания

 

дверей

 

и

 

количества

 

хранимых

 

продуктов

.

ПРИМЕЧАНИЕ

В

 

передней

  

части

   

холодильного

  

прибора

   

по

  

периметру

   

МК

  

имеется

  

система

 

обогрева

которая

 

служит

 

для

 

предотвращения

 

осаждения

 

влаги

  

на

 

металлических

 

поверхностях

В

  

процессе

  

работы

  

холодильного

  

прибора

  

в

  

зависимости

 

от

 

температуры

 

окружающей

 

среды

 

эта

 

поверхность

 

нагревается

что

 

не

 

является

 

причиной

 

для

 

беспокойства

Прибор

 

может

 

работать

 

ненадлежащим

 

образом

 

в

 

случае

если

 

он

 

длительное

 

время

 

находился

 

при

 

температуре

выходящей

 

за

 

пределы

 

установленных

 

интервалов

 (

пункт

 1.2).

6.5

 

Жидкость

 

и

 

газы

циркулирующие

 

в

 

герметичной

 

системе

 

охлаждения

  

холодильного

 

при

-

бора

могут

 

издавать

 

некоторые

 

шумы

 

как

 

при

 

работе

 

компрессора

так

 

и

 

после

 

отключения

Также

 

могут

 

быть

 

слышны

 

легкие

 

потрескивания

 

материалов

 

под

 

воздействием

 

темпера

-

турных

 

деформаций

щелчки

 

срабатывания

  

датчика

-

реле

 

температуры

Не

 

волнуйтесь

это

 

со

-

вершенно

 

нормально

.

Если

 

не

 

удается

 

открыть

 

только

 

что

 

закрытую

 

дверь

 

МК

 

или

 

ХК

следует

 

подождать

 2-3 

мину

-

ты

пока

 

давление

 

внутри

 

камеры

 

не

 

выровняется

 

с

 

наружным

и

 

открыть

 

дверь

.

6.6

 

Выбор

  

камеры

  

для

  

размещения

  

продуктов

  

необходимо

  

осуществлять

 

в

 

зависимости

 

от

 

предполагаемого

 

срока

 

хранения

.

6.6.1

 

ХК

  

предназначена

   

для

  

охлаждения

кратковременного

 

хранения

 

свежих

 

и

  

прошедших

  

кулинарную

 

обработку

 

продуктов

а

 

также

 

овощей

фруктов

 

и

 

напитков

.  

 

Основные

  

рекомендации

  

по

  

размещению

  

и

  

хранению

 

продуктов

 

в

 

ХК

 

приведены

 

в

 

таблице

 

3.

ТАБЛИЦА

 3

 - 

ОСНОВНЫЕ

 

РЕКОМЕНДАЦИИ

 

ПО

 

РАЗМЕЩЕНИЮ

 

И

 

ХРАНЕНИЮ

 

ПРОДУК

-

ТОВ

 

В

 

ХОЛОДИЛЬНОЙ

 

КАМЕРЕ

Продукты

Упаковка

Срок

 

хранения

Место

 

размещения

Сырое

 

мясо

рыба

Пленка

пакеты

емкости

1-2 

дня

На

 

нижней

 

полке

Сырой

 

мясной

 

фарш

Сосуд

 

с

 

крышкой

день

На

 

нижней

 

полке

Свежая

 

или

 

приготовленная

 

курица

гусь

утка

Пленка

 

или

 

сосуд

 

с

 

крышкой

3-5 

дней

На

 

нижней

 

полке

Молоко

кефир

йогурты

напитки

Заводская

 

упаковка

см

на

 

упаковке

На

 

одной

 

из

 

барьер

-

полок

Продукты

 

после

 

кулинарной

 

обработки

Сосуд

 

с

 

крышкой

3-4 

дня

На

 

любой

 

полке

Масло

 

сливочное

маргарин

сыры

Заводская

 

упаковка

 

или

 

пленка

неделя

На

 

любой

 

барьер

-

полке

 

или

 

на

 

верхней

 

полке

5.8

 

Для

  

более

 

рационального

 

использования

 

пространства

 

холодильной

 

камеры

 

и

 

внутрен

-

ней

 

панели

 

двери

 

конструкцией

 

предусмотрена

 

перестановка

 

полок

 1 

и

 

барьер

-

полок

 9 

по

 

высоте

 

(

рисунок

 

Б

.1).

5.9

 

Ваш

 

прибор

 

имеет

 

правосторонее

 

открывание

 

дверей

С

 

целью

 

обеспечения

 

более

 

удоб

-

ного

 

размещения

 

его

 

в

 

интерьере

 

кухни

 

в

 

конструкции

 

предусмотрена

 

возможность

 

перенавески

 

дверей

 

для

 

левостороннего

 

открывания

При

 

необходимости

 

это

 

может

 

выполнить

 

механик

 

ма

-

стерской

 

по

 

ремонту

 

холодильных

 

приборов

 (

производится

 

за

 

счет

 

потребителя

).

ПОРЯДОК

 

РАБОТЫ

!

i

i


Что удобнее для чтения книг?

Планшет
Электронная книга
Смартфон
Книга в бумажном переплёте
Не читаю книг

QR код manualbase.ru
©  2010- ManualBase.ru