20
CIS
5
Включение
и
эксплуатация
Включение
изделия
ВНИМАНИЕ
!
После
установки
подождите
примерно
три
часа
перед
тем
,
как
подключить
холодильник
к
электросети
,
чтобы
быть
уверенными
,
что
хладагент
после
транспортировки
распределился
должным
образом
, –
это
необходимо
для
правильной
работы
холодильника
.
Перед
началом
эксплуатации
в
холодильнике
необходимо
вымыть
внутренние
поверхности
холодильного
и
морозильного
отделений
раствором
пищевой
соды
.
После
того
,
как
вы
подключили
холодильник
к
электрической
сети
,
убедитесь
,
что
индикаторная
лампочка
на
панели
управления
загорелась
.
Установите
ручку
терморегулятора
на
панели
управления
и
регулятора
в
холодильном
отделении
в
среднее
положение
.
Через
несколько
часов
вы
можете
поместить
продукты
в
холодильное
и
морозильное
отделения
.
УДАЛИТЕ
ТРАНСПОРТНЫЕ
РАСПОРКИ
между
компрессором
и
задней
стенкой
ниши
,
а
также
другие
распорки
и
клеящие
ленты
,
удерживающие
подвижные
части
прибора
от
смещения
.
Если
прибор
имеет
защитное
покрытие
из
полимерной
пленки
,
аккуратно
удалите
его
,
соблюдая
меры
предосторожности
,
чтобы
не
повредить
лакокрасочное
или
полимерное
покрытие
деталей
.
Оптимальное
использование
холодильного
отделения
Температура
внутри
холодильного
отделения
автоматически
регулируется
в
соответствии
с
позицией
,
установленной
ручкой
терморегулятора
.
Мы
рекомендуем
устанавливать
терморегулятор
в
среднее
положение
.
С
целью
обеспечения
наилучших
условий
хранения
продуктов
следуйте
рекомендациям
:
при
неправильном
хранении
даже
самые
свежие
продукты
быстро
испортятся
.
Вопреки
общеизвестному
мнению
помните
,
что
приготовленные
продукты
можно
хранить
меньшее
время
,
чем
свежие
.
Холодильное
отделение
оборудовано
удобными
полками
,
высота
которых
может
регулироваться
благодаря
специальным
направляющим
,
это
позволяет
размещать
крупные
упаковки
и
высокие
бутылки
.
Не
ставьте
в
холодильник
жидкости
в
емкостях
без
крышки
во
избежание
повышения
влажности
–
это
ведет
к
повышению
температуры
в
холодильной
камере
.
Секция
«
Свежесть
»
(
Внимание
!
Вставлять
до
упора
в
заднюю
стенку
.)
с
температурой
на
3
– 5
0
С
ниже
средней
температуры
холодильного
отделения
предназначена
для
таких
продуктов
,
как
ветчина
,
котлеты
,
колбаса
.
Также
в
этом
отделении
рекомендуется
хранить
скоропортящиеся
продукты
:
парное
мясо
,
рыбу
и
т
.
п
.,
замораживание
которых
нежелательно
,
так
как
они
будут
использован
ы
в
ближайшее
время
.
Оптимальное
использование
морозильного
отделения
Продукты
,
предназначенные
для
замораживания
,
следует
тщательно
упаковать
,
во
избежание
образования
излишнего
инея
.
Перед
тем
как
поместить
продукты
в
морозильное
отделение
,
охладите
их
в
холодильнике
.
1.
Когда
замораживаете
свежие
продукты
,
не
допускайте
,
чтобы
они
касались
ранее
замороженных
продуктов
.
Предпочтительно
,
чтобы
продукты
,
размещенные
внутри
морозильного
отделения
,
не
соприкасались
с
задней
и
боковыми
стенками
.
Помните
,
что
сохранность
продуктов
зависит
от
скорости
замораживания
.
2.
Старайтесь
не
открывать
дверь
морозильного
отделения
во
время
замораживания
.
3.
Для
правильного
хранения
и
легкости
последующего
размораживания
размещайте
продукты
в
морозильном
отделении
небольшими
порциями
–
это
способствует
более
быстрому
и
надежному
замораживанию
.
Рекомендуем
вести
записи
с
указанием
даты
замораживания
.
4.
В
случае
сбоев
в
электропитании
или
случайного
размораживания
,
когда
холодильный
прибор
выключен
,
не
открывайте
дверцу
морозильного
отделения
.
Это
поможет
сохранить
низкую
температуру
в
морозильном
отделении
на
более
длительный
срок
.
5.
Частично
размороженные
продукты
используйте
для
приготовления
блюд
с
тепловой
обработкой
.
6.
Не
помещайте
в
морозильное
отделение
на
длительное
время
полные
стеклянные
емкости
с
замерзающими
жидкостями
,
особенно
если
в
них
находятся
плотно
закупоренные
шипучие
или
газированные
напитки
.
Жидкость
,
кристаллизуясь
,
может
разрушить
емкость
.
7.
Если
температура
окружающей
среды
в
течение
продолжительного
времени
не
превышает
14
0
С
,
то
температура
,
необходимая
для
хранения
продуктов
,
не
будет
достигнута
,
что
сократит
время
хранения
продуктов
.
K
Z
Техникалы
қ қ
ызмет к
ө
рсету
ж
әне
к
үті
м жасау
К е з
к е л г е н
ж у у
н е м е с е
қ
ы з м е т
к
ө
р с е т у
ә
р е к е т т е р
і
н о р ы н д а м а с б
ұ
р ы н ,
т о
ң
а з ы т
қ
ы ш т ы
э л е к т р
ж е л
і
с
і
н е н
а ж ы р а т ы
ң
ы з .
Т о
ң
а з ы т у ж
ә
н е м
ұ
з д а т у б
ө
л
і
м д е р
і
н
е р
і
т у .
Тоңазытқыш бөлімше а
втоматты
түрде
ериді
; п а й д а б о л
ған су дренаж жүйесіне
ағады, содан соң компрессор жылуымен
буланып кетеді. Сіз тоңазытқыш бөлімшеге
қызмет көрсету үшін орындайтын жалғыз
ғана нәрсе – көкөністер мен жемістерге
арналған жәшіктердің артында орналасқан
д р е н а ж
ж ү й е с і н і ң
б і т е л і п
қ а л м а у ы н
қадағалау.
М
ұ
з д а т
қ
ы ш б
ө
л
і
м ш е н
і
е р
і
т у
Уа
қыт өте келе, мұздатқыш бөлімшенің
ішкі қабырғаларын қырау басады.
Қырау қалыңдығы 5 мм-ден асқанда
м ұ з д а т қ ы ш
б ө л і м ш е н і
е р і т у
к е р е к .
Термореттегіштің тұтқасын «0»-ге қойыңыз
д а ,
т о ң а з ы т қ ы ш т ы
э л е к т р
ж е л і с і н е н
ажыратыңыз. Еріту кезінде мұздатылған
тағамдарды бірнеше қабат газетке орап,
м ү м к і н д і г і н ш е , с а л қ ы н ж е р г е қ о й ы ң ы з .
Қ ы р а й
т е з
е р у
ү ш і н
е с і г і н
а ш ы қ
қ а л д ы р ы ң ы з . Е р і т у д і ж е д е л д е т у ү ш і н
мұздатқыш бөлімшеге жылу су құйылған
к а с т р ю л ь д і о р н а л а с т ы р ы ң ы з . Ж и н а л ғ а н
ы л ғ а л д ы
г у б к а м е н
н е м е с е
с і ң і р у ш і
матамен сүртіңіз. Қайтара қосар алдында
камераларды жуып, жақсылап сүртіп
Қ
ы з м е т к
ө
р с е т у ж
ә
н е к
ү
т
і
м ж а с а у .
Сіздің тоңазытқышыңыз иісі шықпайтын
гигиеналық құралдардан жасалған.
Осы
с и п а т т а м а л а р д ы
и і с і
қ а т т ы
ш ы ғ а т ы н
т а ғ а м д а р д ы к е й і н ж о
ю
қ и ы н б о л а т ы н
иістердің пайда болуынан арылу үшін
қақпағы қынттап жабылатын контейнерлерде
сақтаңыз.
Т о ң а з ы т қ ы ш т ы ң
і ш к і
ж ә н е
с ы р т қ ы
ж а қ т а р ы н ж ы л ы с у д а ғ ы а с с о д а с ы н ы ң
ерітіндісінде ылғалданған, губка немесе
ж ұ м с а қ ш ү б е р е к п е н ж у ы ң ы з ( с о д а д а
жақсы дезин
фектор болып табылады
).
Ас
содасы болма
ған жағдайда бейтарап жуғыш
құралды пайдаланыңыз.
Е
ш
қ
а ш а н о р г а н и к а л ы
қ
е р
і
т к
і
ш т е р д
і
,
а б р а з и в т
і
,
құ
р а м ы н д а х л о р м е н а м м и а к
б а р з а т т а р д ы п а й д а л а н б а
ң
ы з .
Т о ң а з ы т қ ы ш
ж а б д ы қ
к а м е р а с ы н ы ң
нығыздағышына немесе пластмассасына
құрамында май бар тағамдар (майонез,
өсімдік майы немесе еттің майы және т.б.)
тиген кезде, былғанған жерді бейтарап
жуғыш құралмен кетіріңіз.
Барлық шешілмелі бөлшектерді сабын
н е м е с е
ж у ғ ы ш
қ ұ р а л ы д ы ң
с у д а ғ ы
ерітіндісімен жууға болады. Естеріңізде
болсын, барлық алынатын бөлшектерді,
оларды тоңазытқышқа қайтарып салмас
бұрын дұрыстап кептіру керек.
Т о ң а з ы т қ ы ш к о н д е н с а т о р ы н д а ш а ң
ж и н а л ы п , о н ы ң д ұ р ы с ж ұ м ы с і с т е у і н е
к е д е р г і
к е л т і р у і
м ү м к і н .
Т и і с т і
қ о н д ы р ғ ы ш т а р д ы
п а й д а л а н а
о т ы р ы п ,
тоңазытқыштың артқы жағын шаңсорғышпен
мұқият тазалап шығыңыз.
Егер сіз тоңазытқышты ұзақ мерзім бойы
пайдаланбаймын десеңіз, жағымсыз иістің
және көгерудің пайда болуынан арылу үшін
оны ерітіп, ішін жуып, кептіріп, есігін сәл
ашыңқырап қойыңыз.,
Термореттегіштің және компрессордың
өздеріне тән қосылу дыбыстары жабдықтың
электр
құралдарының жұмыс істеу кезінде
ш ы ғ а т ы н
ә д е т т е г і
д ы б ы с т а р ы
б о л ы п
табылады.
Ж а р ы
қ
т а н д ы р у
ш а м ы н
а у ы с т ы р у
( к е п
і
л д
і
к
б о й ы н ш а
ж
ө
н д е у
б о л ы п
т а б ы л м а й д ы )
А й ы р д ы
р о з е т к а д а н
ш ы
ғ а р ы п ,
тоңазытқышты желіден ажыратыңыз.
Ішкі
ж а р ы қ т а н д ы р у ш а м д а р ы , ж а р ы қ т а н д ы р у
плафоны корпусының ішінде орналасқан.
Ш
амды бұрап шығарыңыз да, (қуаты 15
Вт
тан
аспайтын) баламасына ауыстырыңыз.
Арт
қы ті
рег
і
ш
(Иес
і
орнатады)